Smetanová omáčka s grilovanými paprikami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 283 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 19 g
- Sodík 542 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 25.7 mg
- Draslík 1234 mg
- Vláknina 30505 mg
- Vitamín A 30505 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 119.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky upečeme v troubě do černa. Upečené papriky přeložíme do porcelánové mísy, zakryjeme talířem nebo pokličkou a necháme trochu vychladnout. Oloupeme tak, abychom zachytili všechnu šťávu. Odkrojíme „pokličky" a špičky paprik a odstraníme semeníky. Papriky nakrájíme podélně na 5-6 širších proužků a uchováme je v teple. Oloupané zbytky paprik rozmixujeme nebo protlačíme jemným sítem. Horkou smetanu okořeníme cayenským pepřem, solí a špetkou cukru a teprve potom vmícháme paprikové pyré. Omáčku nalijeme na předehřátou mísu a obložíme ji teplými paprikami.
-
2
Chutná s vlažným hutným chlebem a máslem.