Smetanová omáčka s grilovanými paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Cukr krupice
  • 205 g Pepř cayenský
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 250 g Paprika červená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 283 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 542 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 25.7 mg
  • Draslík 1234 mg
  • Vláknina 30505 mg
  • Vitamín A 30505 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 119.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky upečeme v troubě do černa. Upečené papriky přeložíme do porcelánové mísy, zakryjeme talířem nebo pokličkou a necháme trochu vychladnout. Oloupeme tak, abychom zachytili všechnu šťávu. Odkrojíme „pokličky" a špičky paprik a odstraníme semeníky. Papriky nakrájíme podélně na 5-6 širších proužků a uchováme je v teple. Oloupané zbytky paprik rozmixujeme nebo protlačíme jemným sítem. Horkou smetanu okořeníme cayenským pepřem, solí a špetkou cukru a teprve potom vmícháme paprikové pyré. Omáčku nalijeme na předehřátou mísu a obložíme ji teplými paprikami.

  • 2

    Chutná s vlažným hutným chlebem a máslem.

Komentáře k receptu