Křenová šlehačka k obalovanému lososovi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1300 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 108 g
- Sodík 630 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 181.5 mg
- Draslík 790.1 mg
- Vláknina 4545 mg
- Vitamín A 4545 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33 mg
- Vitamín E 11.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtyři porce. Smícháme 1 lžičku octové esence se 3 lžičkami vody a maso z obou stran pokapeme. Kopr omyjeme, osušíme a odstraníme stopky. Polovinu jemně nasekáme a odložíme. Listové těsto rozložíme na kuchyňský papír a pokropíme vodou. Filé položíme na širokou stranu, osolíme, opepříme a posypeme natrhaným koprem. Rybu pečlivě obalíme těstíčkem a opékáme v horkém oleji 8-10 minut. Hotové maso rozložíme na kuchyňský papír, aby se vpil přebytečný tuk.
-
2
Šlehačku s cukrem ušleháme do polotuha. Vmícháme zbývající ocet, strouhaný křen a nasekaný
-
3
kopr. Dochutíme solí a pepřem. Rybu podáváme s křenovou šlehačkou a na talíři ji ozdobíme plátky limety.