Sýrová smetanová omáčka s lososem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 500 g Rajčata
  • 100 g Smetana 12% (konzumní)
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 g Petržel - nať
  • 5 g Majoránka
  • 10 g Česnek
  • 60 g Strouhanka
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 800 g Losos - filety
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 30 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 577 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1154 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 155.9 mg
  • Draslík 1195 mg
  • Vláknina 7595 mg
  • Vitamín A 7595 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu omyjeme, osušíme, rozdělíme na větší kusy. Přelijeme citronovou šťávou, posypeme solí a pepřem. Rajčata omyjeme, vykrojíme stopku a nakrájíme je na silné plátky. Cibuli nakrájíme na kroužky, česnek jemně nasekáme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Zapékací mísu vymažeme silnou vrstvou másla a rozložíme do ní plátky rajčat, cibuli, česnek a bylinky. Osolíme a opepříme. Další vrstvu tvoří rybí maso. Strouhanku smícháme s polovinou sýra, solí a pepřem. Hmotu rozetřeme na rybu. Zbývající sýr rozpustíme v ohřáté zakysané a sladké smetaně, rovněž osolíme a opepříme. Omáčkou přelijeme rybu a v horké troubě zapékáme 15-20 minut.

  • 2

    Nejlepší přílohou je míchaný salát s bylinkovou zálivkou.

Komentáře k receptu