Aspik s ovocem a šampaňským vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 29 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Grapefruity
  • 100 g Jahody zahradní
  • 300 g Maliny
  • 50 g Maliny
  • 140 g Cukr krupice
  • 300 g Rybíz černý
  • 100 g Rybíz červený
  • 1 kávová lžička Cukr skořicový
  • 9 plátek Želatina bílá plátky
  • 3 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 3.5 dl Víno šumivé (sekt)
  • 7 dl Voda pitná
  • 4 dl Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 673 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 22 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 82.5 mg
  • Draslík 673.6 mg
  • Vláknina 17047.5 mg
  • Vitamín A 17047.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 245.2 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1096 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté ovoce: maliny, černý rybíz, červený rybíz, jahody a oloupané plátky grapefruitu dáme do vody s cukrem a krátce 2-4 minuty povaříme. Ovoce vyjmeme a rozdělíme do pohárů.

  • 2

    Želatinu namočíme do studené vody nabobtnat na 5 minut, pak ji vymačkáme a rozpustíme ve 4 dl ovocné teplé šťávy, přilijeme k ní šampaňské víno a ochutíme citronovou šťávou. Tímto aspikovým sirupem zalijeme ovoce v poháru a dáme do chladničky přes noc zatuhnout.

  • 3

    Druhý den vyšleháme smetanu na šlehačku a ozdobně ji nastříkáme na poháry, šlehačku posypeme skořicovým cukrem a ozdobíme ovocem.

  • 4

Komentáře k receptu