Vařené hovězí maso obalované
Suroviny
- 750 g Hovězí libové
- 80 g Strouhanka
- 30 g Citrony
- 10 g Petržel kudrnka
- 500 g Brambory pečené
- 80 g Máslo čerstvé
- 250 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Sardelová pasta
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 1 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 704 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 34 g
- Sodík 391 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 353.3 mg
- Draslík 1154.4 mg
- Vláknina 17293.9 mg
- Vitamín A 17293.9 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso uvaříme vcelku ve slané vodě doměkka. Vaříme 2 hodiny a uvařené maso nakrájíme na stejné plátky.
-
2
Do misky nalijeme smetanu, přidáme žloutky, sardelovou pastu, lžíci rozměklého másla, posekanou petrželku a špetku mleté papriky. Všechny suroviny metlou rozšleháme. Plátky masa namáčíme v této směsi, pak lehce obalujeme ve strouhance a smažíme na másle po obou stranách, dokud nezezlátnou.
-
3
Podáváme s opečeným bramborem a plátkem citronu.