Vařené hovězí maso obalované

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 165 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 750 g Hovězí libové
  • 80 g Strouhanka
  • 30 g Citrony
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 500 g Brambory pečené
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Sardelová pasta
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 704 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 391 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 353.3 mg
  • Draslík 1154.4 mg
  • Vláknina 17293.9 mg
  • Vitamín A 17293.9 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso uvaříme vcelku ve slané vodě doměkka. Vaříme 2 hodiny a uvařené maso nakrájíme na stejné plátky.

  • 2

    Do misky nalijeme smetanu, přidáme žloutky, sardelovou pastu, lžíci rozměklého másla, posekanou petrželku a špetku mleté papriky. Všechny suroviny metlou rozšleháme. Plátky masa namáčíme v této směsi, pak lehce obalujeme ve strouhance a smažíme na másle po obou stranách, dokud nezezlátnou.

  • 3

    Podáváme s opečeným bramborem a plátkem citronu.

Komentáře k receptu