Brusinkový dort

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 80 g Cukr krupice
  • 200 g Ořechy lískové
  • 100 g Čokoláda hořká
  • 400 g Brusinky
  • 400 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 6 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 391 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 44 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 168 mg
  • Draslík 328.2 mg
  • Vláknina 7510.7 mg
  • Vitamín A 7510.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo, žloutky, cukr a vanilkový cukr našleháme do pěny. Poté přidáme oříšky, prášek do pečiva, čokoládu nastrouhanou na hoblinky a po lžících opatrně vmícháme z bílků ušlehaný sníh. Těsto nalijeme do dortové formy vyložené papírem na pečení a pečeme přibližně 45-50 minut. Po upečení necháme vychladnout. Šlehačku ušleháme s vanilkovým cukrem. Poté zlehka vmícháme polovinu okapaných brusinek a dáme vychladit do lednice.

  • 2

    Vychladlé těsto namažeme druhou polovinou okapaných brusinek a navrch naneseme ztuhlou šlehačku.

Komentáře k receptu