Těstoviny se smetanovou omáčkou s portobello

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 120 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 350 g Těstoviny Penne
  • 450 g Portobello
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Víno portské
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 830 kcal
  • Sacharidy 121 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 215 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 119 g
  • Cholesterol 56.3 mg
  • Draslík 1341.9 mg
  • Vláknina 7109.7 mg
  • Vitamín A 7109.7 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém silnostěnném rendlíku na oleji na mírném plameni restujeme na kolečka pokrájené šalotky. Po pěti minutách přidáme žampiony portobello, které jsme nakrájeli na plátky a restujeme další dvě minuty. Poté osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a smažíme další minutu. Rendlík odstavíme a zašleháme do směsi smetanu a portské. Když je směs vymíchaná dohladka, vrátíme na sporák, okořeníme ustrouhaným muškátovým oříškem, přidáme pokrájená rajčata bez nálevu a na mírném plameni zahříváme asi osm minut.

  • 2

    V mezičase v osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme je, necháme řádně okapat a vrátíme do hrnce. K těstovinám přidáme omáčku, dobře vymícháme a zahříváme tři minuty. Poté těstoviny vsypeme do mísy, ozdobíme posekanou petrželovou nať a hned podáváme.

Komentáře k receptu