Těstoviny se smetanovou omáčkou s portobello
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 120 g Rajčata sušená sterilovaná
- 350 g Těstoviny Penne
- 450 g Portobello
- 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 6 ks Šalotka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Víno portské
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 830 kcal
- Sacharidy 121 g
- Tuky 30 g
- Sodík 215 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 119 g
- Cholesterol 56.3 mg
- Draslík 1341.9 mg
- Vláknina 7109.7 mg
- Vitamín A 7109.7 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velkém silnostěnném rendlíku na oleji na mírném plameni restujeme na kolečka pokrájené šalotky. Po pěti minutách přidáme žampiony portobello, které jsme nakrájeli na plátky a restujeme další dvě minuty. Poté osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a smažíme další minutu. Rendlík odstavíme a zašleháme do směsi smetanu a portské. Když je směs vymíchaná dohladka, vrátíme na sporák, okořeníme ustrouhaným muškátovým oříškem, přidáme pokrájená rajčata bez nálevu a na mírném plameni zahříváme asi osm minut.
-
2
V mezičase v osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme je, necháme řádně okapat a vrátíme do hrnce. K těstovinám přidáme omáčku, dobře vymícháme a zahříváme tři minuty. Poté těstoviny vsypeme do mísy, ozdobíme posekanou petrželovou nať a hned podáváme.