Smetanová omáčka s kapary

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Pažitka
  • 60 g Šalotka
  • 10 g Hořčice Dijonská
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 g Kapary
  • 10 g Hořčice
  • 50 ml Dolin - Vermouth
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 152 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 488 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 23 mg
  • Draslík 85 mg
  • Vláknina 997.5 mg
  • Vitamín A 997.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 53.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jemně nakrájenou šalotku vmícháme do rozpuštěného másla, necháme 2-3 minuty zesklovatět a přilijeme vermut. Vaříme do odpaření tekutiny. Přidáme 150 ml smetany a při mírné teplotě povaříme 5 minut.

  • 2

    V misce smícháme zbytek smetany, obě hořčice a za stálého míchání přidáme do smetanové omáčky. Ihned odstavíme, dochutíme solí a pepřem. Těsně před dokončením vmícháme okapané kapary a nasekanou pažitku.

Komentáře k receptu