Těstoviny se smetanovou omáčkou a parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 450 g Těstoviny Fettuccine
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 225 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 762 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 498 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 86.4 mg
  • Draslík 26.3 mg
  • Vláknina 6392 mg
  • Vitamín A 6392 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hlubším rendlíku přivedeme k varu máslo a 150 ml šlehačky a necháme asi 2 minuty probublávat.

  • 2

    V mezičase v osolené vodě s olejem uvaříme na skus čerstvé těstoviny. Když jsou hotové, scedíme je, vrátíme zpět do hrnce a přelijeme omáčkou. Těstoviny za stálého míchání prohřejeme. Poté vmícháme zbylou smetanu, strouhaný parmezán (necháme si 1 lžíci sýru na posypání), ustrouhaný muškátový oříšek, sůl a pepř podle chuti a chvilku prohříváme.

  • 3

    Směs vsypeme na mísu, posypeme zbylým parmezánem, ozdobíme snítkou petrželové nati a ihned podáváme.

Komentáře k receptu