Těstoviny se smetanovou omáčkou a parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 762 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 38 g
- Sodík 498 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 86.4 mg
- Draslík 26.3 mg
- Vláknina 6392 mg
- Vitamín A 6392 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hlubším rendlíku přivedeme k varu máslo a 150 ml šlehačky a necháme asi 2 minuty probublávat.
-
2
V mezičase v osolené vodě s olejem uvaříme na skus čerstvé těstoviny. Když jsou hotové, scedíme je, vrátíme zpět do hrnce a přelijeme omáčkou. Těstoviny za stálého míchání prohřejeme. Poté vmícháme zbylou smetanu, strouhaný parmezán (necháme si 1 lžíci sýru na posypání), ustrouhaný muškátový oříšek, sůl a pepř podle chuti a chvilku prohříváme.
-
3
Směs vsypeme na mísu, posypeme zbylým parmezánem, ozdobíme snítkou petrželové nati a ihned podáváme.