Siven v ženevské omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 800 g Siven
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Citrony
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 hrst Tymián čerstvý
  • 0.3 l Víno bílé
  • 0.2 l Voda pitná
  • 0.2 l Smetana na vaření
  • 0.2 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 888 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 179 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 295.1 mg
  • Draslík 318.4 mg
  • Vláknina 8998 mg
  • Vitamín A 8998 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 84.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozehřátém másle podusíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme všechny bylinky (petrželka, pažitka, tymián, rozmarýn, estragon) a společně podusíme.

  • 2

    Na bylinkový základ položíme očištěné vykuchané ryby, zevnitř vykapané citronem, osolíme, opepříme a zalijeme vodou s vínem.

  • 3

    Poté ještě zakapeme trochou citronové šťávy a pod poklicí dusíme v předehřáté troubě asi 15 minut (na 150 °C).

  • 4

    Ryby ze šťávy vyjmeme, urovnáme na ohřátou mísu a ozdobíme čtvrtkou citronu. Z mouky, másla a šťávy z ryb umícháme hladkou světlou jíšku, přilijeme smetanu a víno - a osolíme a opepříme.

  • 5

    Omáčku uvedeme do varu, ihned ji sejmeme z ohně a vmícháme žloutky. Ještě prohřejeme (ale již nevaříme) a ryby omáčkou přelijeme.

Komentáře k receptu