Omáčka sardelová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 314 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 21 g
- Sodík 2118 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 62.1 mg
- Draslík 841.8 mg
- Vláknina 2865 mg
- Vitamín A 2865 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.3 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z másla a z mouky připravíme světlou jíšku.
-
2
Přidáme jemně nakrájenou cibuli, nasekané sardele a petrželovou nať, zalijeme vývarem a necháme dobře povařit.
-
3
Nakonec do omáčky přilijeme kyselou smetanu a šťávu z citronu.