Slávky v smetanovo-hořčičné omáčce

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 30 g Hořčice
  • 60 g Mrkev kořen
  • 200 g Pórek
  • 200 g Smetana 12% (konzumní)
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 30 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 700 ml Víno bílé
  • 1200 ml Voda pitná
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 kg Mušle slávky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 745 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1949 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 166 mg
  • Draslík 1935.7 mg
  • Vláknina 5336.3 mg
  • Vitamín A 5336.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 62.2 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 77.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém kastrolu na másle zesklovatíme cibuli, pak přidáme kolečka pórku a kostičky mrkve, osmažíme a podlijeme bílým vínem a 1,2 litru vody, přidáme bobkový list, sůl a pepř.

  • 2

    Mušle vložíme do vývaru a přikryté přibližně 10 minut vaříme. Když se mušle otevřou, jsou hotové. Vyjmeme je z hrnce a necháme stranou, zavřené mušle vyhodíme.

  • 3

    Vývar z mušlí propasírujeme a opět vrátíme do hrnce, vmícháme smetanu, nasekanou petržel a hořčici a necháme provařit. Do vývaru opět vrátíme mušle a prohřejeme je.

Komentáře k receptu