Slávky v smetanovo-hořčičné omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 745 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1949 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 166 mg
- Draslík 1935.7 mg
- Vláknina 5336.3 mg
- Vitamín A 5336.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 62.2 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 77.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velkém kastrolu na másle zesklovatíme cibuli, pak přidáme kolečka pórku a kostičky mrkve, osmažíme a podlijeme bílým vínem a 1,2 litru vody, přidáme bobkový list, sůl a pepř.
-
2
Mušle vložíme do vývaru a přikryté přibližně 10 minut vaříme. Když se mušle otevřou, jsou hotové. Vyjmeme je z hrnce a necháme stranou, zavřené mušle vyhodíme.
-
3
Vývar z mušlí propasírujeme a opět vrátíme do hrnce, vmícháme smetanu, nasekanou petržel a hořčici a necháme provařit. Do vývaru opět vrátíme mušle a prohřejeme je.