Plněný krab
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 845 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 22 g
- Sodík 3010 mg
- Bílkoviny 111 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 388 mg
- Draslík 2304.7 mg
- Vláknina 4595 mg
- Vitamín A 4595 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 40.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 65.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kraby vaříme ve vodě 15-17 minut. Necháme okapat, vychladnout a vybereme maso a korál tak, abychom moc neporušili krunýř, který poslouží k servírování.
-
2
Připravíme nádivku smícháním střídky s mlékem a částí smetany. Ochutíme solí, pepřem, hněteme dohladka. Nakrájenou cibuli a česnek zesklovatíme na másle, přidáme pokrájené maso, několik minut orestujeme. Zalijeme koňakem a flambujeme. Poté přidáme vlhkou střídku, petrželku a zbytek smetany. Dobře promícháme a dochutíme.
-
3
Prázdné vymyté krunýře naplníme touto směsí, zasypeme strouhankou, poklademe vločkami másla a pod grilem v troubě zapečeme.