Smažená treska se zakysanou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Treska aljašská
  • 50 g Zakysaná smetana
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 296 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 657 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 147.8 mg
  • Draslík 871.1 mg
  • Vláknina 1530 mg
  • Vitamín A 1530 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z tresky pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme, obalíme v hladké mouce a přebytečnou mouku sklepneme.

  • 2

    V talíři dobře promícháme smetanu s vajíčkem, v pánvi rozehřejeme máslo, rybí porce protáhneme vajíčkem se smetanou a v horkém másle po obou stranách 3-4 minuty opékáme.

Komentáře k receptu