Mořský ďas po lázeňsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 29 g
- Sodík 542 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 124 mg
- Draslík 1298.8 mg
- Vláknina 2020 mg
- Vitamín A 2020 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 85.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykuchaného štikozubce zbaveného šupin vně i uvnitř osolíme a obalíme ho v mouce. Přebytečnou mouku oklepeme. Na plechu nebo ve veliké zapékací míse rozehřejeme máslo, krátce v něm po obou stranách opečeme rybu a pak ji vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 15 minut na nejnižší poloze roštu při 200 °C. Plech vyjmeme z trouby, ve výpeku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a v troubě necháme zesklovatět. Přes rybu přelijeme citrónovou šťávu, potom víno a postupně smetanu. Omáčku opatrně promícháme a pečeme asi 30 minut, až se tekutina zredukuje na polovinu. Rybu občas přeléváme. Přidáme nasekanou petržel a ještě jednou krátce provaříme.