Rejnok s čočkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 667 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 19 g
- Sodík 821 mg
- Bílkoviny 72 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 171 mg
- Draslík 818.4 mg
- Vláknina 47814 mg
- Vitamín A 47814 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 240 °C. Čočku s pokrájenou slaninou, cibulí, bobkovým listem, solí a pepřem uvaříme doměkka. Krátce před dovařením přidáme k čočce smetanu. Naporcovaného rejnoka potřeme z obou stran hořčicí a vložíme do máslem vymazaného pekáčku. Na každou porci dáme slabý plátek másla a 20 minut zapečeme. Čočku a ryby rozdělíme na talíře a posypeme sekanou petrželkou.
-
2
Podáváme s pečivem.