Platýz ve vinné omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 22 g
- Sodík 735 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 147.5 mg
- Draslík 964 mg
- Vláknina 1712.5 mg
- Vitamín A 1712.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.8 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet v zapékací míse. V misce smícháme smetanu s bylinkami, osolíme a opepříme, přilijeme bílé víno a vše velmi dobře promícháme. Rybí filety přelijeme ochucenou smetanou. Zapékáme v předehřáté troubě při 180 °C přibližně 30 minut. Rybí porce poté rozdělíme na talíře, posypeme pažitkou a ihned podáváme.