Pomerančová pěna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 6 g
- Sodík 109 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 20 mg
- Draslík 538.3 mg
- Vláknina 14350 mg
- Vitamín A 14350 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 152.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 50.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve omyjeme 4 pomeranče a rozkrojíme na poloviny, dužinu vydlabeme a propasírujeme přes jemné síto. Získanou šťávu smícháme v kastrůlku se stejným množstvím vody a citronovou šťávou. Pomalu zahříváme a postupně přidáváme cukr. Několik lžic šťávy smícháme s maizenou a za stálého míchání přidáme zpět do kastrůlku se šťávou. Prohřejeme, odstavíme a necháme vychladnout.
-
2
Bílky smícháme se špetku soli, vyšleháme tuhý sníh a vmícháme do vychlazeného krému.
-
3
Jednotlivé poloviny vydlabaných pomerančů naplníme hotovým krémem a dáme na 1 hodinu do lednice.
-
4
Před podáváním ušleháme ze smetany tuhou šlehačku, plněné pomeranče jí ozdobíme a dezert podáváme s dílky zbylého pomeranče.