Pomerančová pěna

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Cukr krupice
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 5 ks Pomeranče
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 330 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 109 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 20 mg
  • Draslík 538.3 mg
  • Vláknina 14350 mg
  • Vitamín A 14350 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 152.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 50.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve omyjeme 4 pomeranče a rozkrojíme na poloviny, dužinu vydlabeme a propasírujeme přes jemné síto. Získanou šťávu smícháme v kastrůlku se stejným množstvím vody a citronovou šťávou. Pomalu zahříváme a postupně přidáváme cukr. Několik lžic šťávy smícháme s maizenou a za stálého míchání přidáme zpět do kastrůlku se šťávou. Prohřejeme, odstavíme a necháme vychladnout.

  • 2

    Bílky smícháme se špetku soli, vyšleháme tuhý sníh a vmícháme do vychlazeného krému.

  • 3

    Jednotlivé poloviny vydlabaných pomerančů naplníme hotovým krémem a dáme na 1 hodinu do lednice.

  • 4

    Před podáváním ušleháme ze smetany tuhou šlehačku, plněné pomeranče jí ozdobíme a dezert podáváme s dílky zbylého pomeranče.

Komentáře k receptu