Koruna z tykví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 6 g Bazalka
  • 1500 g Tykev
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 ml Olej olivový
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Želatina
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 231 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 176.2 mg
  • Draslík 710.5 mg
  • Vláknina 5558.5 mg
  • Vitamín A 5558.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tykve oloupeme a zbavíme tvrdých konců.

  • 2

    Povaříme 5 minut ve vroucí vodě, poté slijeme a necháme okapat.

  • 3

    Nakrájíme pár koleček tykve na ozdobu a necháme stranou. Zbytek pokrájíme na malé kousky.

  • 4

    Rozpustíme máslo a smícháme s olejem. Do vzniklé směsi naložíme všechny tykve vč. ozdobných koleček. Necháme 5 minut odležet, kolečka vyjmeme, zbytek rozmixujeme na kaši.

  • 5

    Přilijeme smetanu, rozšlehaná vejce, sekanou bazalku, osolíme, opepříme.

  • 6

    Želatinu rozpustíme ve vlažné vodě a vmícháme ke směsi.

  • 7

    Zapékací formu vymažeme máslem, boky ozdobíme tykvovými kolečky a naplníme směsí.

  • 8

    Pečeme ve vodní lázni při 200 °C cca 45 minut.

  • 9

    Před vyklopením z formy necháme zcela vystydnout.

Komentáře k receptu