Želé z bezinkového sirupu s hroznovým vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 246 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 21 g
- Sodík 11 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 68.8 mg
- Draslík 19.6 mg
- Vláknina 184.5 mg
- Vitamín A 184.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve džbánku promícháme studenou vodu (600 ml) s bezinkovým sirupem.
-
2
Plátky želatiny namočíme do misky s trochou studené vody a necháme 10 minut nabobtnat. Potom misku postavíme nad páru a mícháme, dokud se želatina nerozpustí.
-
3
Želatinu přidáme do džbánku se sirupem a dobře promícháme. Nalijeme do sklenic a necháme nejméně 2 hodiny ztuhnout v chladničce.
-
4
Želé podáváme ozdobené ušlehanou smetanou a omytým hroznovým vínem.