Zapékaná bruselská kapusta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 30 g Sýr Eidam cihla 45%
  • 1000 g Kapusta růžičková
  • 20 g Šunka dušená
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 231 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 131 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 27.2 mg
  • Draslík 15.1 mg
  • Vláknina 21089.8 mg
  • Vitamín A 21089.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 44.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapustu omyjeme a dáme vařit v osolené vodě. Zapékací nádobu vymažeme máslem. Uvařenou kapustu do ní naskládáme. Posypeme šunkou pokrájenou na proužky. Zalijeme smetanou a posypeme strouhaným sýrem.

  • 2

    Zapékáme při 225 °C 15 minut.

Komentáře k receptu