Zapékaná bruselská kapusta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 231 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 10 g
- Sodík 131 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 27.2 mg
- Draslík 15.1 mg
- Vláknina 21089.8 mg
- Vitamín A 21089.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 44.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapustu omyjeme a dáme vařit v osolené vodě. Zapékací nádobu vymažeme máslem. Uvařenou kapustu do ní naskládáme. Posypeme šunkou pokrájenou na proužky. Zalijeme smetanou a posypeme strouhaným sýrem.
-
2
Zapékáme při 225 °C 15 minut.