Zeleninový aspik s ovčím sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 44 g
- Sodík 338 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 85 mg
- Draslík 202.8 mg
- Vláknina 4003.8 mg
- Vitamín A 4003.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák, brokolici a mrkev očistíme, omyjeme a pokrájíme. Každou
-
2
zeleninu uvaříme doměkka, zvlášť ve 125 ml osolené vody.
-
3
Uvařenou zeleninu, (každou zvlášť) i s vývarem rozmixujeme a opepříme.
-
4
Dáme do studené vody nabobtnat želatinu, rozdělíme ji na 3 díly a každý díl vymačkané želatiny rozpustíme v zeleninovém pyré.
-
5
Vyšleháme smetanu na tuhou šlehačku, smícháme ji se zakysanou smetanou a rozdělíme na 3 díly a do každého pyré přimícháme díl smetanové směsi.
-
6
Ovčí sýr rozdělíme na 2 díly.
-
7
Formu na terinu vyložíme potravinářskou fólií. Nejdříve navrstvíme květákové pyré, posypeme nastrouhaným ovčím sýrem a necháme 10 minut v mrazničce, pak navrstvíme brokolicové pyré, opět posypeme sýrem a též odložíme na 10 minut do mrazničky. Nakonec dáme vrstvu pyré z mrkve a zakryjeme fólií.
-
8
Aspik chladíme 10 hodin, pak ho vyklopíme, nakrájíme a podáváme s čerstvou zeleninou.