Filety z jazyka s bylinkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 17 g
- Sodík 832 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 97.4 mg
- Draslík 664.8 mg
- Vláknina 1957.5 mg
- Vitamín A 1957.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme bílé víno, přidáme rybí vývar a nadrobno nasekané bylinky. Vše povaříme, tyčovým mixérem rozmixujeme a propasírujeme hustým sítem. Ještě jednou krátce povaříme. Přidáme zakysanou smetanu a necháme mírně vařit.
-
2
Filety očistíme, pokapeme citrónovou šťávou a okořeníme solí a pepřem. Lehce poprášíme moukou a opečeme po každé straně 3-4 minuty v pánvi na rozehřátém másle.
-
3
Filety přemístíme na předehřáté talíře, přelejeme omáčkou a hned podáváme.