Chňapal na dušené čekance s hořčičným dipem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 29 g
- Sodík 782 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 87.2 mg
- Draslík 1238.7 mg
- Vláknina 10952.5 mg
- Vitamín A 10952.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě, ochutíme máslem a nadrobno nasekanou pažitkou. Čekankové puky rozčtvrtíme, vyřízneme košťály a nakrájíme na větší kousky.
-
2
V pánvi rozehřejem máslo, čekanku osmahneme, okořeníme a dopečeme. Rybí filety očistíme, pokapeme citrónovou šťávou, necháme 10 minut odležet, osolíme, opepříme a na směsi olivového oleje a másla z obou stran dokřupava opečeme. Zakysanou smetanu dobře promícháme s hořčicí a mangovým chutney, popřípadě dochutíme cukrem, solí a pepřem.
-
3
Na talíře rozdělíme brambrory, porce ryby, ozdobíme čekankou a v mističkách podáváme hořčičný dip.