Krémová chřestová polévka s krevetami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 151 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 11 g
- Sodík 521 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 244.5 mg
- Draslík 69.7 mg
- Vláknina 1298 mg
- Vitamín A 1298 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 50.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chřest oškrábeme, konce odlomíme a povaříme je v osolené vodě asi 20 minut, scedíme a vyhodíme. Ve scezeném vývaru povaříme asi 12-15 minut na menší špalíčky nakrájený zbylý chřest. Hlavičky chřestu vyjmeme, několik z nich odložíme stranou a zbytek rozmixujeme.
-
2
Do polévky vmícháme smetanu, ochutíme solí, pepřem a cukrem. Žloutky rozmícháme s trochou polévky a vmícháme do hrnce, přidáme chřest a krevety, prohřejeme, posypeme pažitkou a podáváme.