Ledová bomba s hroznovým vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 733 kcal
- Sacharidy 175 g
- Tuky 6 g
- Sodík 7 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 172 g
- Cholesterol 20 mg
- Draslík 503.9 mg
- Vláknina 4725 mg
- Vitamín A 4725 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 51 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme sirup. V kastrolu smícháme cukr s 500ml vody a za stálého míchání pomalu zahříváme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Jakmile směs začne vařit, odstavíme a necháme vychladnout.
-
2
Bílé víno vypeckujeme a vymačkáme. Šťávu zcedíme přes síto, přilijeme do sirupu a vlijeme do zmrzlinového strojku. Po 1 hodině přidáme modré hroznové víno a strojek necháme pracovat ještě 1 hodinu. Poté vyklopíme na vychlazený talíř, ozdobíme modrými hrozny a šlehačkou a ihned podáváme.