Švédská rybí polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Kopr čerstvý
  • 200 g Smetana 12% (konzumní)
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 400 g Filé z aljašské tresky
  • 800 ml Vývar zeleninový
  • 6 ks Brambory
  • 2 ks Pórek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 542 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1475 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 78.6 mg
  • Draslík 1205.1 mg
  • Vláknina 17192.5 mg
  • Vitamín A 17192.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.4 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 73.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý pórek nakrájíme na kolečka a osmahneme na másle. Přidáme na kostičky nakrájené oloupané brambory a vývar, aby byla zelenina ponořená.

  • 2

    Uvařené brambory rozmixujeme tyčovým mixérem. Ne do hladkého pyré. Přidáme na kousky nakrájené ryby a povaříme.

  • 3

    Zjemníme smetanou a ochutíme bylinkami, osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu