Švédská rybí polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 542 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1475 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 78.6 mg
- Draslík 1205.1 mg
- Vláknina 17192.5 mg
- Vitamín A 17192.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.4 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 73.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý pórek nakrájíme na kolečka a osmahneme na másle. Přidáme na kostičky nakrájené oloupané brambory a vývar, aby byla zelenina ponořená.
-
2
Uvařené brambory rozmixujeme tyčovým mixérem. Ne do hladkého pyré. Přidáme na kousky nakrájené ryby a povaříme.
-
3
Zjemníme smetanou a ochutíme bylinkami, osolíme a opepříme.