Jarní matjesový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 300 g Zakysaná smetana
  • 100 g Jogurt bílý
  • 300 g Matjesy - filet
  • 30 g Bylinky čerstvé - svazek
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 372 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 367 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 172 mg
  • Draslík 307.4 mg
  • Vláknina 1320 mg
  • Vitamín A 1320 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bylinky očistíme, odstraníme stonky a nadrobno nasekáme. Nasekané bylinky rozmixujeme s tvarohem, zakysanou smetanou a jogurtem. Matjesy nakrájíme na tenké proužky, jarní cibulku na drobné kroužky a vmícháme do bylinkové směsi.

  • 2

    Vejce uvaříme natvrdo, scedíme a necháme vychladnout ve studené vodě. Oloupeme.

  • 3

    Několik hodin necháme odležet, krátce před podáváním vmícháme nadrobno nasekaná natvrdo uvařená vejce. Podáváme na černém chlebu, posypaném kroužky cibule.

Komentáře k receptu