Ravioli plněné kuřecím masem se smetanovou omáčkou
Suroviny
- 60 g Špenát listový čerstvý
- 120 g Kuřecí prsa
- 60 g Prosciutto sušené
- 120 g Portobello
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Šalotka
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Bazalka
- 6 polévková lžíce Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 708 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 43 g
- Sodík 234 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 347 mg
- Draslík 427.1 mg
- Vláknina 7902 mg
- Vitamín A 7902 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si připravíme těsto z mouky, špetky soli, dvou rozšlehaných vajec a lžíce oleje. Vypracujeme hladké těsto jako na nudle, přikryjeme a necháme zhruba půl hodiny odpočinout.
-
2
V osolené vodě vaříme asi deset minut kuřecí prsa a necháme vychladnout. V dalším rendlíku uvaříme špenát.
-
3
Poté připravíme náplň z pokrájených kuřecích prsou, prosciutta, špenátu a šalotky. Všechny uvedené suroviny umixujeme, vmícháme jedno vejce, dvě lžíce nastrouhaného sýra, strouhaný muškátový oříšek, špetku soli a pepře. Náplň pod fólií uložíme do chladničky.
-
4
Těsto rozdělíme na polovinu a na pomoučeném vále je rozválíme na tenké placky. Na jednu placku lžičkou klademe v řadách s 4 centimetrovými mezerami náplň. Mezery potřeme rozšlehaným vejcem, na placku s náplní položíme druhou a kolem náplně pevně přitlačíme, aby se těsta spojila. Poté rádýlkem těsto rozkrájíme na čtverečky a na pomoučeném vále necháme asi hodinu odpočinout.
-
5
Mezitím připravíme omáčku. Do hlubšího kastrolu vlijeme smetanu a drobně posekaný česnek a vaříme asi minutu. Poté přidáme žampiony nakrájené na tenké plátky a dvě lžíce strouhaného sýra. Směs za stálého míchání vaříme asi tři minuty. Na závěr vmícháme dvě lžíce drobně nakrájené bazalky.
-
6
Ravioli vaříme ve vroucí osolené vodě asi pět minut. Poté je necháme řádně okapat, vsypeme do vyhřáté mísy a přelijeme omáčkou. Ihned podáváme.