Paštika s játry a krůtím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Krůtí prsa
  • 500 g Játra drůbeží
  • 200 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 2 ks Cibule
  • 2.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 cl Sherry brandy
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.75 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 956 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 1031 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 202 mg
  • Draslík 809.5 mg
  • Vláknina 1923.5 mg
  • Vitamín A 1923.5 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 56.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli očistíme a pokrájíme nadrobno. Drůbeží játra opláchneme, necháme odkapat a vyčistíme od žilek a blan.

  • 2

    Omytá krůtí prsa pokrájíme na plátky, osolíme a opepříme z každé strany. V pánvi na rozpáleném másle plátky orestujeme dozlatova. Poté je z omastku vyjmeme a na zbylý tuk dáme cibuli a játra, ochutíme solí, pepřem, přilijeme sherry brandy, promícháme a krátce osmažíme. Potom k této játrové směsi přidáme krůtí prsa, posypeme tymiánem a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.

  • 3

    Polovinu krůtích prsou nakrájíme na proužky a zbylou masovou směs 2x přemeleme na masovém strojku. Pomletou směs dáme do mísy, přidáme k ní smetanu, pokrájené krůtí maso a dobře promícháme.

  • 4

    Nádobu na terinu vyložíme dlouhými plátky slaniny tak, aby se překrývaly a přečnívaly přes okraj nádoby minimálně 5 cm. Potom formu na terinu naplníme paštikou, kterou uhladíme, překryjeme povrch plátky slaniny, uzavřeme víkem a dáme do chladničky uležet minimálně na 12 hodin.

  • 5

    Paštiku s játry servírujeme zastudena se zeleninou.

Komentáře k receptu