Paštika s játry a krůtím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 956 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 71 g
- Sodík 1031 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 202 mg
- Draslík 809.5 mg
- Vláknina 1923.5 mg
- Vitamín A 1923.5 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 56.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli očistíme a pokrájíme nadrobno. Drůbeží játra opláchneme, necháme odkapat a vyčistíme od žilek a blan.
-
2
Omytá krůtí prsa pokrájíme na plátky, osolíme a opepříme z každé strany. V pánvi na rozpáleném másle plátky orestujeme dozlatova. Poté je z omastku vyjmeme a na zbylý tuk dáme cibuli a játra, ochutíme solí, pepřem, přilijeme sherry brandy, promícháme a krátce osmažíme. Potom k této játrové směsi přidáme krůtí prsa, posypeme tymiánem a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.
-
3
Polovinu krůtích prsou nakrájíme na proužky a zbylou masovou směs 2x přemeleme na masovém strojku. Pomletou směs dáme do mísy, přidáme k ní smetanu, pokrájené krůtí maso a dobře promícháme.
-
4
Nádobu na terinu vyložíme dlouhými plátky slaniny tak, aby se překrývaly a přečnívaly přes okraj nádoby minimálně 5 cm. Potom formu na terinu naplníme paštikou, kterou uhladíme, překryjeme povrch plátky slaniny, uzavřeme víkem a dáme do chladničky uležet minimálně na 12 hodin.
-
5
Paštiku s játry servírujeme zastudena se zeleninou.