Dušené jehněčí na špízu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 750 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 54 g
- Sodík 245 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 185.7 mg
- Draslík 217.8 mg
- Vláknina 2726.5 mg
- Vitamín A 2726.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1900.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí maso nakrájíme na větší kostky.
-
2
V misce smícháme 80 ml bílého vína se třemi prolisovanými stroužky česneku, opepříme a osolíme a přilijeme 60 ml vody. Maso klademe do marinády a necháme jeden den odležet v chladničce.
-
3
Po uplynutí doby marinování kostky masa vyjmeme a napichujeme na špízy. Smažíme na rozehřátém oleji přikryté pokličkou. Po pěti minutách přidáme prolisované zbylé stroužky česneku, najemno nasekanou cibuli, nové koření a nasekaný čerstvý rozmarýn. Osolíme, promícháme a přilijeme zbylé víno a 450 ml vody. Dusíme zvolna asi 90 minut, poté vmícháme zakysanou smetanu a dusíme ještě asi 20 minut.