Dušené jehněčí na špízu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Jehněčí maso
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 250 ml Víno bílé
  • 80 ml Olej olivový
  • 510 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.333333 kávová lžička Nové koření celé
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 750 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 245 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 185.7 mg
  • Draslík 217.8 mg
  • Vláknina 2726.5 mg
  • Vitamín A 2726.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1900.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso nakrájíme na větší kostky.

  • 2

    V misce smícháme 80 ml bílého vína se třemi prolisovanými stroužky česneku, opepříme a osolíme a přilijeme 60 ml vody. Maso klademe do marinády a necháme jeden den odležet v chladničce.

  • 3

    Po uplynutí doby marinování kostky masa vyjmeme a napichujeme na špízy. Smažíme na rozehřátém oleji přikryté pokličkou. Po pěti minutách přidáme prolisované zbylé stroužky česneku, najemno nasekanou cibuli, nové koření a nasekaný čerstvý rozmarýn. Osolíme, promícháme a přilijeme zbylé víno a 450 ml vody. Dusíme zvolna asi 90 minut, poté vmícháme zakysanou smetanu a dusíme ještě asi 20 minut.

Komentáře k receptu