Pudinkové bábovičky s ovocem
Suroviny
- 130 g Čokoláda bílá
- 150 g Jahody zahradní
- 150 g Maliny
- 150 g Rybíz černý
- 60 ml Voda pitná
- 125 ml Likér malinový
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1.5 kávová lžička Želatina
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 polévková lžíce Likér Grand Marnier
- 5 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 23 g
- Sodík 49 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 132.2 mg
- Draslík 244.7 mg
- Vláknina 4336.7 mg
- Vitamín A 4336.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni. Do ní vmícháme vařící šlehačku a likér, po krátkém chladnutí přidáme i žloutky. Želatinu rozpustíme ve vodní lázni a přimícháme ji k čokoládové směsi. Z bílků vyšleháme sníh a přidáme ho do úplně vychladlé čokoládové směsi.
-
2
Šest šálků vymažeme tukem a vložíme pečící papír. Směs rozdělíme do šálků a necháme dvě hodiny chladit v ledničce.
-
3
Ovoce smícháme, posypeme cukrem, přelijeme likérem a přikryté promíchané ovoce necháme dvě hodiny v chladničce.
-
4
Bábovičky vyklopíme a podáváme s ovocem.