Polévka citronová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 ks Citrony
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 0.125 l Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 520 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 871 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 123.8 mg
  • Draslík 140.1 mg
  • Vláknina 5360.3 mg
  • Vitamín A 5360.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla, mouky a polévky připravíme světlou jíšku.

  • 2

    Nastrouháme kůru z citronů a spolu se šťávou z citronů ji zamícháme do polévky. Vaříme 10-15 minut, odstavíme z ohně a do polévky přidáme sůl a špetku muškátu.

  • 3

    Nakonec polévku zahustíme vejcem rozkvedlaným s kyselou smetanou a už ji nevaříme.

  • 4

    Podáváme ihned s opečeným chlebem.

Komentáře k receptu