Polévka krémová chřestová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Chřest bílý
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Petržel - nať
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 0.0625 l Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1.25 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 239 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 895 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 113.8 mg
  • Draslík 481.1 mg
  • Vláknina 6090 mg
  • Vitamín A 6090 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest omyjeme, očistíme, odkrojíme dřevnaté konce, nakrájíme a vaříme ve vodě se solí a trochou cukru doměkka. Uvařený chřest ocedíme a dáme stranou.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji chřestovým vývarem, vývarem z kostí a dobře povaříme. Uvařený chřest přidáme do polévky.

  • 3

    Nakonec polévku zahustíme žloutkem a smetanou a posypeme ji nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu