Polévka krémová chřestová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 239 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 15 g
- Sodík 895 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 113.8 mg
- Draslík 481.1 mg
- Vláknina 6090 mg
- Vitamín A 6090 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chřest omyjeme, očistíme, odkrojíme dřevnaté konce, nakrájíme a vaříme ve vodě se solí a trochou cukru doměkka. Uvařený chřest ocedíme a dáme stranou.
-
2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji chřestovým vývarem, vývarem z kostí a dobře povaříme. Uvařený chřest přidáme do polévky.
-
3
Nakonec polévku zahustíme žloutkem a smetanou a posypeme ji nasekanou petrželovou natí.