Jeseter s čekankou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 267 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 20 g
- Sodík 581 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 104 mg
- Draslík 592.8 mg
- Vláknina 3762.5 mg
- Vitamín A 3762.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme plátky jesetera, osušíme je a dáme stranou. Očistíme čekanku, omyjeme ji a jemně pokrájíme. Oloupeme šalotku a jemně nasekáme. V pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme na něm šalotku. Přidáme pokrájenou čekanku a za občasného zamíchání dřevěnou vařečkou ji osmažíme.
-
2
Přilijeme vinný ocet a necháme ho na prudkém plameni vyvařit. Přidáme sůl, čerstvě mletý pepř, worcestr a smetanu a vaříme vše na mírném plameni 5 minut za občasného zamíchání.
-
3
Mezitím rozehřejeme v nepřilnavé pánvi olej a smažíme na něm několik minut po každé straně plátky jesetera, dokud nebudou nazlátlé. Osolíme je a opepříme čerstvě mletým pepřem, přilijeme bílé víno a necháme ho na prudkém plameni vyvařit. Rozložíme směs s čekankou na servírovací míse, na ni položíme plátky jesetera a hotový pokrm ihned podáváme.