Zapékaní mořští ráčci se špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 27 g
- Sodík 734 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 220 mg
- Draslík 724.6 mg
- Vláknina 6255 mg
- Vitamín A 6255 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.8 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vyloupeme ocásky mořských ráčků, odstraníme černé střívko, omyjeme a osušíme. Očistíme špenátové listy, povadlé či poškozené vyhodíme, ostatní důkladně promyjeme. Oloupeme stroužek česneku, omyjeme a podrtíme. Do velké pánve nalijeme olej a osmažíme stroužek česneku. Česnek vyhodíme, přidáme špenátové listy a smažíme za občasného zamíchání 2-3 minuty. Osolíme a opepříme.
-
2
V pánvi rozehřejeme zbývající olej, smažíme 2 minuty ocásky mořských ráčků, osolíme a opepříme. Do mísy nalijeme smetanu a citronovou šťávu, přidáme sůl a pepř. Vše promícháme.
-
3
Na dno pekáče rozložíme špenátové listy. Nahoru klademe připravené ocásky mořský ráčků, zalijeme směsí se smetanou. Dáme na 2-3 minuty do trouby předehřáté na 250 °C, aby povrch mírně zezlátl. Hotový horký pokrm podáváme.