Brandade z nesolené tresky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 537 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 31 g
- Sodík 626 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 67.5 mg
- Draslík 1383.1 mg
- Vláknina 33830.8 mg
- Vitamín A 33830.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 47.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Důkladně omyjeme citron, ostrouháme kůru, citron vymačkáme a šťávu procedíme do misky. Oloupeme stroužek česneku a lehce podrtíme. Pokrájíme nesolenou tresku na kusy a dáme do pánve společně s bobkovým listem, tymiánem a zrnky pepře, zalijeme studenou vodou a osolíme. Pomalu ji uvedeme do varu a vaříme asi 20 minut. Necháme ve vývaru trochu vychladnout, vyjmeme a odstraníme kůži a kosti.
-
2
Vykostěné a kůže zbavené kusy ryb pokrájíme na menší kousky, dáme do jiné pánve a rybí maso rozmělníme. Přidáme k němu nastrouhanou citronovou kůru a stroužek česneku, postavíme na oheň a na mírném plameni za neustálého míchání přiléváme olej. Za častého míchání pokračujeme ve vaření, dokud nevymícháme bílou, pěnivou směs. Zalijeme citronovou šťávou, opepříme čerstvě mletým pepřem a osolíme.
-
3
Přemístíme směs do formy vyložené průhlednou fólií a vyklopíme obsah na servírovací mísu.