Šlemová polévka rýžová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Rýže loupaná
  • 0.5 ks Cibule
  • 0.5 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 0.0625 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1.25 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 313 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1158 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 120.4 mg
  • Draslík 1296.1 mg
  • Vláknina 3036.5 mg
  • Vitamín A 3036.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na části másla osmahneme jemně nakrájenou cibuli a mrkev a zalijeme studeným vývarem. Přidáme opranou rýži, uvedeme do varu a vaříme úplně doměkka.

  • 2

    Hotovou rýži prolisujeme, osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátu.

  • 3

    Nakonec polévku zahustíme smetanou s rozkvedlaným žloutkem.

Komentáře k receptu