Dezert s kávou a čokoládou
Suroviny
- 30 g Kakao - prášek
- 100 g Máslo čerstvé
- 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 120 g Cukr krupice
- 60 g Ořechy pekanové
- 20 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 300 ml Káva instantní
- 2 kávová lžička Skořice mletá
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Cukr třtinový
- 1 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 587 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 29 g
- Sodík 42 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 77.5 mg
- Draslík 2287.4 mg
- Vláknina 7468.8 mg
- Vitamín A 7468.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zapékací mísu vytřeme máslem. Smícháme mouku, kakao, skořici a dáme je od mísy. Utřeme máslo, 90 g cukru krupice, jedno vejce a směs utřeme. Hmotu přidáme do mísy a posypeme třtinovým cukrem a nasekanými ořechy.
-
2
Zbytek cukru krupice rozpustíme v horké kávě a směs nalijeme do mísy.
-
3
Dezert pečeme hodinu, poprášíme ho kakaem a moučkovým cukrem a ozdobíme šlehačkou.