Pstruh s vermutem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 485 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 23 g
- Sodík 597 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 142 mg
- Draslík 873.6 mg
- Vláknina 1172.5 mg
- Vitamín A 1172.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 59 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme petrželku a jemně nasekáme. Oloupeme a nasekáme polovinu šalotky. Spaříme půl minuty rajče, scedíme ho, oloupeme, zbavíme semínek a pokrájejíme ho na kostičky. Vykucháme a promyjeme pstruhy.
-
2
Do hrníčku nalijeme vermut, přidáme polovinu nasekané petrželky, nasekanou šalotku a pokrájené rajče. Na mírném plameni necháme polovinu vermutu vyvařit, přilijeme smetanu a 5 minut vše povaříme.
-
3
Do máslem vymazaného pekáče dáme pstruhy, osolíme je a opepříme, zalijeme je bílým vínem, pekáč zakryjeme hliníkovou fólií a dáme do trouby předehřáté na 180 °C, dokud pstruhům nevylezou oči z důlků a nebudou matně bílí. Rozdíme pstruhy na předehřáté talíře, přelijeme je omáčkou,posypeme petrželkou a podáváme.