Pstruh s vermutem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 800 g Pstruh
  • 50 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Petržel - nať
  • 50 g Šalotka
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 200 ml Víno bílé
  • 100 ml Dolin - Vermouth
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 485 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 597 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 142 mg
  • Draslík 873.6 mg
  • Vláknina 1172.5 mg
  • Vitamín A 1172.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 59 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme petrželku a jemně nasekáme. Oloupeme a nasekáme polovinu šalotky. Spaříme půl minuty rajče, scedíme ho, oloupeme, zbavíme semínek a pokrájejíme ho na kostičky. Vykucháme a promyjeme pstruhy.

  • 2

    Do hrníčku nalijeme vermut, přidáme polovinu nasekané petrželky, nasekanou šalotku a pokrájené rajče. Na mírném plameni necháme polovinu vermutu vyvařit, přilijeme smetanu a 5 minut vše povaříme.

  • 3

    Do máslem vymazaného pekáče dáme pstruhy, osolíme je a opepříme, zalijeme je bílým vínem, pekáč zakryjeme hliníkovou fólií a dáme do trouby předehřáté na 180 °C, dokud pstruhům nevylezou oči z důlků a nebudou matně bílí. Rozdíme pstruhy na předehřáté talíře, přelijeme je omáčkou,posypeme petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu