Minestra s fenyklem a mořskou pražmou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 410 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1782 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 68.8 mg
- Draslík 1205.6 mg
- Vláknina 14700 mg
- Vitamín A 14700 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.1 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pórek a cibuli nasekáme najemno. Plátky rybího masa pokrájíme na kousky. Očistíme fenykl, zbavíme vnějších listů a stonku, pokrájíme na tenké plátky.
-
2
V pánvi na másle osmažíme nasekanou cibuli a pórek. Přidáme plátky fenyklu a smažíme. Vše zalijeme zeleninovým vývarem, uvedeme do varu, 25 minut povaříme.
-
3
Rybí maso smažíme na oleji po obou stranách, dokud mírně nezezlátne. Osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem.
-
4
Protlačíme směs s fenyklem sítem do hrnce, přidáme smetanu a na středním plameni prohřejeme. Přelijeme fenyklovou polévku do polévkové mísy, přidáme kousky osmažených ryb, posypeme pokrájenou fenyklovou natí a horkou podáváme.