Minestra s fenyklem a mořskou pražmou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Pražma
  • 50 g Smetana 12% (konzumní)
  • 5 g Sůl
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 12 ml Olej olivový
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Fenykl čerstvý
  • 1 ks Pórek
  • 1 l Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 410 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1782 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 68.8 mg
  • Draslík 1205.6 mg
  • Vláknina 14700 mg
  • Vitamín A 14700 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.1 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek a cibuli nasekáme najemno. Plátky rybího masa pokrájíme na kousky. Očistíme fenykl, zbavíme vnějších listů a stonku, pokrájíme na tenké plátky.

  • 2

    V pánvi na másle osmažíme nasekanou cibuli a pórek. Přidáme plátky fenyklu a smažíme. Vše zalijeme zeleninovým vývarem, uvedeme do varu, 25 minut povaříme.

  • 3

    Rybí maso smažíme na oleji po obou stranách, dokud mírně nezezlátne. Osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem.

  • 4

    Protlačíme směs s fenyklem sítem do hrnce, přidáme smetanu a na středním plameni prohřejeme. Přelijeme fenyklovou polévku do polévkové mísy, přidáme kousky osmažených ryb, posypeme pokrájenou fenyklovou natí a horkou podáváme.

Komentáře k receptu