Kapr se zeleninou zapečený ve smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Slanina vepřová
  • 1200 g Kapr obecný
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Rajčata
  • 4 ks Brambory vařené
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 662 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 122 g
  • Sodík 619 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 236.8 mg
  • Draslík 1388.8 mg
  • Vláknina 6791.5 mg
  • Vitamín A 6791.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.2 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 65.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kůži očištěného a omytého kapra příčně nařízneme a do zářezů vložíme plátky slaniny a očištěné mrkve. Maso osolíme a posypeme lžičkou mleté papriky.

  • 2

    Kapra vložíme na pekáč a dáme péci do středně vyhřáté trouby.

  • 3

    Asi po 10 minutách pečení rybu obložíme střídavě plátky vařených brambor a rajčat. Zalijeme smetanou, pokapeme rozpuštěným máslem a dopečeme doměkka.

  • 4

    Při podávání pokrm posypeme mletou paprikou.

Komentáře k receptu