Kapr se zeleninou zapečený ve smetaně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 662 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 122 g
- Sodík 619 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 236.8 mg
- Draslík 1388.8 mg
- Vláknina 6791.5 mg
- Vitamín A 6791.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.2 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 65.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kůži očištěného a omytého kapra příčně nařízneme a do zářezů vložíme plátky slaniny a očištěné mrkve. Maso osolíme a posypeme lžičkou mleté papriky.
-
2
Kapra vložíme na pekáč a dáme péci do středně vyhřáté trouby.
-
3
Asi po 10 minutách pečení rybu obložíme střídavě plátky vařených brambor a rajčat. Zalijeme smetanou, pokapeme rozpuštěným máslem a dopečeme doměkka.
-
4
Při podávání pokrm posypeme mletou paprikou.