Fořtovská roštěná
Suroviny
- 20 g Hořčice
- 750 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 250 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Okurky nakládané
- 150 g Slanina vepřová
- 30 g Sůl
- 150 g Tuk
- 1 g Pepř černý mletý
- 250 g Žampiony čerstvé
- 0.5 g Bobkový list
- 1 g Nové koření celé
- 200 ml Mléko polotučné
- 300 ml Smetana 12% (konzumní)
- 100 ml Víno bílé
- 300 ml Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 476 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 38 g
- Sodík 1656 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 81.2 mg
- Draslík 385 mg
- Vláknina 3135.5 mg
- Vitamín A 3135.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí roštěnec opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a pomoučíme. Plátky rychleji opečeme na 2/3 tuku po obou stranách.
-
2
Opečené maso vyjmeme, ve zbylém tuku dorůžova osmahneme prosátou mouku, zalijeme vodou a rozšleháme. Dobře provaříme a přecedíme na opečené roštěnky. Přidáme bobkový list a nové koření a pod poklicí dusíme doměkka.
-
3
Měkké roštěnky vyjmeme, do šťávy přilijeme mléko a smetanu, povaříme a přilijeme bílé víno.
-
4
Slaninu nakrájíme na nudličky a částečně ji rozpustíme na zbylém tuku, přidáme na kostičky nakrájené žampiony, na nudličky nakrájené okurky a nakonec hrášek. Vše společně krátce podusíme.
-
5
Směs přidáme k roštěnkám, zalijeme smetanovou omáčkou a ještě vše podusíme.