Fořtovská roštěná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 20 g Hořčice
  • 750 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 250 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Okurky nakládané
  • 150 g Slanina vepřová
  • 30 g Sůl
  • 150 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 0.5 g Bobkový list
  • 1 g Nové koření celé
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 300 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 100 ml Víno bílé
  • 300 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 476 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 1656 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 81.2 mg
  • Draslík 385 mg
  • Vláknina 3135.5 mg
  • Vitamín A 3135.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí roštěnec opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a pomoučíme. Plátky rychleji opečeme na 2/3 tuku po obou stranách.

  • 2

    Opečené maso vyjmeme, ve zbylém tuku dorůžova osmahneme prosátou mouku, zalijeme vodou a rozšleháme. Dobře provaříme a přecedíme na opečené roštěnky. Přidáme bobkový list a nové koření a pod poklicí dusíme doměkka.

  • 3

    Měkké roštěnky vyjmeme, do šťávy přilijeme mléko a smetanu, povaříme a přilijeme bílé víno.

  • 4

    Slaninu nakrájíme na nudličky a částečně ji rozpustíme na zbylém tuku, přidáme na kostičky nakrájené žampiony, na nudličky nakrájené okurky a nakonec hrášek. Vše společně krátce podusíme.

  • 5

    Směs přidáme k roštěnkám, zalijeme smetanovou omáčkou a ještě vše podusíme.

Komentáře k receptu