Ledová bramborová polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 ml Vývar z hovězích kostí
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Pórek
  • 1 hrst Kostkový led
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 280 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 654 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 38.3 mg
  • Draslík 869.4 mg
  • Vláknina 6208.4 mg
  • Vitamín A 6208.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 64.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané, na kostky nakrájené brambory spolu s oloupanou, nasekanou cibulí osmahneme na lžíci másla. Přilijeme vývar, zaklopíme pokličkou a vaříme přibližně 30 minut. Poté rozmixujeme.

  • 2

    Přilijeme smetanu, necháme přejít varem. Osolíme, okořeníme cayenským pepřem a muškátovým oříškem. Po vychladnutí necháme asi 2 hodiny v chladničce.

  • 3

    Očištěný pórek nakrájíme na kolečka, opékáme asi 2 minuty na lžíci másla. Necháme vychladnout.

  • 4

    Mělké talíře vyložíme rozdrceným ledem. Navrch postavíme hlubší talíře s polévkou a každou porci ozdobíme pórkem a nakrájenou pažitkou.

Komentáře k receptu