Cibulový dresink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 92 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 6 g
- Sodík 88 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 13 mg
- Draslík 123 mg
- Vláknina 2655 mg
- Vitamín A 2655 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibuli. Zpěněnou cibulku promícháme s bešamelem, na mírném plameni necháme probublávat 20 minut. Hotovou omáčku vyšleháme dohladka a promícháme se smetanou. Poté okořeníme muškátovým oříškem, citronovou šťávou, solí a pepřem.
-
2
Nakonec ještě chvíli prohřejeme, aby se spojily všechny chutě.
-
3
Podáváme k zapékané zelenině.