Cibulový dresink

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 30 g Bešamel
  • 14 g Máslo čerstvé
  • 2 ml Citronová šťáva
  • 30 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 92 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 88 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 13 mg
  • Draslík 123 mg
  • Vláknina 2655 mg
  • Vitamín A 2655 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibuli. Zpěněnou cibulku promícháme s bešamelem, na mírném plameni necháme probublávat 20 minut. Hotovou omáčku vyšleháme dohladka a promícháme se smetanou. Poté okořeníme muškátovým oříškem, citronovou šťávou, solí a pepřem.

  • 2

    Nakonec ještě chvíli prohřejeme, aby se spojily všechny chutě.

  • 3

    Podáváme k zapékané zelenině.

Komentáře k receptu