Roláda s ořechy a pomeranči
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 665 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 52 g
- Sodík 140 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 452.7 mg
- Draslík 229.1 mg
- Vláknina 4223.5 mg
- Vitamín A 4223.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 180 °C. Pekáč o průměru 30x24 cm vyložíme pečícím papírem a vymažeme máslem.
-
2
Žloutky s cukrem a zakysanou smetanou umixujeme do hustého krému, do něhož vmícháme posekané ořechy.
-
3
V jiné míse našleháme do tuhého sněhu bílky se solí. Sníh zamícháme do žloutkové směsi, hotové těsto vlijeme do připraveného pekáče a pečeme zhruba patnáct minut.
-
4
Hotové těsto, které nesmí vychladnout, vyklopíme na pergamenový papír posypaný cukrem. Odstraníme pečící papír, těsto srolujeme i s pergamenem a necháme vychladnout.
-
5
Do dobře ušlehané šlehačky vmícháme cukr, ustrouhanou pomerančovou kůru a likér.
-
6
Vychladlou roládu opatrně rozvineme, odstraníme pergamenový papír, potřeme šlehačkou, znovu zarolujeme a uložíme do chladničky. Roládu před podáváním posypeme cukrem.