Masová omáčka se zeleným pepřem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 202 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 17 g
- Sodík 468 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 26.1 mg
- Draslík 509.4 mg
- Vláknina 1042 mg
- Vitamín A 1042 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 4.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso zprudka opečeme na oleji. Poté k masu přimícháme zelený pepř a utřený česnek. Vše podlijeme vývarem. Na mírném plameni vaříme tak dlouho, dokud maso nezměkne a omáčka nezhoustne. Poté přidáme nasekaný tymián a majoránku. Do směsi zamícháme smetanu. Nakonec zahustíme tmavou jíškou. Dle chuti přidáme pepř a sůl.