Masová omáčka se zeleným pepřem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hovězí maso mleté
  • 1 g Česnek
  • 2 g Tymián sušený
  • 2 g Majoránka
  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 8 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Nakládaný zelený pepř
  • 20 ml Zakysaná smetana
  • 400 ml Vývar z hovězích kostí
  • 40 ml Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 202 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 468 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 26.1 mg
  • Draslík 509.4 mg
  • Vláknina 1042 mg
  • Vitamín A 1042 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso zprudka opečeme na oleji. Poté k masu přimícháme zelený pepř a utřený česnek. Vše podlijeme vývarem. Na mírném plameni vaříme tak dlouho, dokud maso nezměkne a omáčka nezhoustne. Poté přidáme nasekaný tymián a majoránku. Do směsi zamícháme smetanu. Nakonec zahustíme tmavou jíškou. Dle chuti přidáme pepř a sůl.

Komentáře k receptu