Slepice na smetaně
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Zelenina kořenová
- 1300 g Slepice
- 1 kávová lžička Hořčice
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 0.5 ks Bobkový list
- 3 ks Nové koření celé
- 3 ks Pepř černý celý
- 1 špetka Tymián sušený
- 2 dl Smetana 12% (konzumní)
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 848 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 41 g
- Sodík 426 mg
- Bílkoviny 83 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 278.5 mg
- Draslík 1044.5 mg
- Vláknina 18711.6 mg
- Vitamín A 18711.6 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 78.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slepici omyjeme, rozdělíme na porce a osolíme.
-
2
Na másle osmahneme očištěnou a nakrájenou zeleninu, cibuli a dle chuti přidáme divoké koření. Mírně zalijeme vodou.
-
3
Přidáme porce slepice a dusíme pod pokličkou asi hodinu a půl, během dušení obracíme a podléváme teplou vodou.
-
4
Po změknutí zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku a necháme provařit.
-
5
Pak vyjmeme maso, omáčku přecedíme a dochutíme citronovou šťávou, hořčicí a cukrem.
-
6
Jako přílohu podáváme houskové knedlíky, případně rýži.