Losos se zakysanou smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 301 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 62 g
- Sodík 86 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 76.5 mg
- Draslík 676.7 mg
- Vláknina 6556.5 mg
- Vitamín A 6556.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si kyselou smetanu tak, že v misce smícháme sladkou smetanu s citronovou šťávou. Očistíme fenykl a pokrájíme nejprve na plátky a pak na kosočtverečky. Oškrábeme mrkev a pokrájíme rovněž
-
2
na proužky a potom na kosočtverečky. Pórek pokrájíme na kolečka. Cukety a pariky pokrájíme na kosočtverečky.
-
3
Postavíme na sporák pánev s máslem a pokrájenou zeleninu na něm 5-6 minut, při mírné teplotě, smažíme za občasného míchání vařečkou. Přidáme sůl a pepř. Přilijeme bílé víno a okyselenou smetanu, přivedeme k varu a při mírné teplotě, za občasného zamíchání, vaříme asi 10 minut.
-
4
Mezitím rozkrájíme lososa na šikmé a poměrně tlusté kousky, dáme je do zeleninového ragú a při mírné teplotě je 5 minut povaříme. Rybí plátky vyndáme na servírovací mísu a podáváme horké, společně se zeleninovým ragú. Podle chuti lze podávat i s bramborami, uvařenými v páře.