Losos se zakysanou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Losos - filety
  • 150 g Pórek
  • 200 g Cuketa
  • 50 g Paprika červená
  • 50 g Paprika žlutá
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 80 g Mrkev kořen
  • 80 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 g Fenykl čerstvý
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 100 ml Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 301 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 86 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 76.5 mg
  • Draslík 676.7 mg
  • Vláknina 6556.5 mg
  • Vitamín A 6556.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si kyselou smetanu tak, že v misce smícháme sladkou smetanu s citronovou šťávou. Očistíme fenykl a pokrájíme nejprve na plátky a pak na kosočtverečky. Oškrábeme mrkev a pokrájíme rovněž

  • 2

    na proužky a potom na kosočtverečky. Pórek pokrájíme na kolečka. Cukety a pariky pokrájíme na kosočtverečky.

  • 3

    Postavíme na sporák pánev s máslem a pokrájenou zeleninu na něm 5-6 minut, při mírné teplotě, smažíme za občasného míchání vařečkou. Přidáme sůl a pepř. Přilijeme bílé víno a okyselenou smetanu, přivedeme k varu a při mírné teplotě, za občasného zamíchání, vaříme asi 10 minut.

  • 4

    Mezitím rozkrájíme lososa na šikmé a poměrně tlusté kousky, dáme je do zeleninového ragú a při mírné teplotě je 5 minut povaříme. Rybí plátky vyndáme na servírovací mísu a podáváme horké, společně se zeleninovým ragú. Podle chuti lze podávat i s bramborami, uvařenými v páře.

Komentáře k receptu