Rybí maso zepečené v mušlích

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 g Filé z aljašské tresky
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 50 ml Víno portské
  • 50 ml Olej olivový
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 271 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 128.6 mg
  • Draslík 57.9 mg
  • Vláknina 1172.5 mg
  • Vitamín A 1172.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nasekáme a při střední teplotě ji na oleji chvíli

  • 2

    smažíme, aniž bychom ji nechali zbarvit. Přidáme na kousky pokrájené rybi maso, asi minutu smažíme, osolíme je a posypeme štědrou dávkou čerstvě mletého pepře, přilijeme bílé víno a necháme ho vyvařit.

  • 3

    Rybí maso vyjmeme a tozdělíme do 4 máslem vytřených mušlí. Smícháme 4 lžíce smetany s vývarem a směs povaříme, aby se část tekutiny vyvařila. Stáhneme pánev ze sporáku a nalijeme její obsah do omáčky, kterou jsme získali ze žloutku, vidličkou utřeného se zbývající smetanou, špetkou soli a špetkou mletého pepře.

  • 4

    Omáčku našleháme a rozlijeme do mušlí na rybí maso. V předehřáté troubě mušle 2-3 minuty zapékáme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu