Rybí maso zepečené v mušlích
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 271 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 22 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 128.6 mg
- Draslík 57.9 mg
- Vláknina 1172.5 mg
- Vitamín A 1172.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli nasekáme a při střední teplotě ji na oleji chvíli
-
2
smažíme, aniž bychom ji nechali zbarvit. Přidáme na kousky pokrájené rybi maso, asi minutu smažíme, osolíme je a posypeme štědrou dávkou čerstvě mletého pepře, přilijeme bílé víno a necháme ho vyvařit.
-
3
Rybí maso vyjmeme a tozdělíme do 4 máslem vytřených mušlí. Smícháme 4 lžíce smetany s vývarem a směs povaříme, aby se část tekutiny vyvařila. Stáhneme pánev ze sporáku a nalijeme její obsah do omáčky, kterou jsme získali ze žloutku, vidličkou utřeného se zbývající smetanou, špetkou soli a špetkou mletého pepře.
-
4
Omáčku našleháme a rozlijeme do mušlí na rybí maso. V předehřáté troubě mušle 2-3 minuty zapékáme a ihned podáváme.